September 2020 – Lokale markt Coop bij van ’t Goor

Denkt u nog aan deze mooie actie vrijdag en zaterdag?
 
Zaterdag zijn onze vrijwilligers aanwezig!

KOOTWIJKERBROEK] ,,Kom vrijdag en zaterdag naar onze winkel. We willen u laten zien wat een zelfstandige winkelier zoals onze Coop supermarkt aan meerwaarde te bieden heeft aan Kootwijkerbroek en omgeving’’, zegt Arjan van ‘t Goor, zelfstandig ondernemer van de Coop supermarkt in Kootwijkerbroek.
 
Op die dagen is er een markt bij winkel op de stoep, opgebouwd door de lokale leveranciers waar wij mee samenwerken. ,,Iedereen wordt  vrijdag en zaterdag uitgenodigd om ons lokaal assortiment te ontdekken en in gesprek te gaan met al deze mooie bedrijven” Ook ligt er een groot boek, waarin klanten mogen opschrijven wat zij als meerwaarde van de winkel ervaren. Dit boek maakt een reis langs zelfstandige winkeliers in Nederland, waardoor het uiteindelijk de langste kartonnen slinger ter wereld moet worden. Zo is het in ieder geval alvast aangemeld voor een record in het officiële World Guinness Book of Records. Deze slinger wordt eind November aangeboden aan de politiek in Den Haag om meer aandacht te vragen voor de meerwaarde van de zelfstandige winkeliers. Op zaterdagochtend zal de Barneveldse wethouder Didi Dorrestijn om 9.30 uur dit boek komen onderschrijven en gaat zij in gesprek met de lokale ondernemers. ,,Iedereen die in dit boek wat opschrijft draagt dus bij aan een nieuw wereld record”
 
Bezoekers kunnen ook op een kaartje invullen aan wie ze een lokaal voedselpakket ter waarde van 50 euro gunnen. De daaropvolgende maandag en dinsdag zullen 20 pakketten vol met lokaal assortiment door ons op adres worden bezorgd.
 
Van ‘t Goor vertelt over de meerwaarde in het dorp als zelfstandig winkelier naast het winkelwerk: ,,We leveren leuke en goede bijdragen aan ons dorp Kootwijkerbroek. Zo helpen we ouderen en zorginstellingen met het bezorgen van de boodschappen. Er werken cliënten van zorgboerderij Groot Middendorp in onze winkel. Zij helpen bijvoorbeeld met inpakken, spiegelen en schrobben. We sponsoren scholen, kerken en individuele hulpbehoevende projecten door het leveren van levensmiddelen, factuurkortingen of directe betalingen.
 
Zodra er teveel voorraad is van goede levensmiddelen schakelen we de Voedselbank in Barneveld in. Als ondernemers dit jaar bij ons kerstpakketten bestellen schenken wij een groot deel van de opbrengst aan de voedselbank in de vorm van vers fruit en groente. Verder bieden we als erkend leerbedrijf stageplaatsen aan studenten en houden we een team van ruim 90 klantvriendelijke en ervaren medewerkers aan het werk. Ook zijn we als supermarkt het inleverpunt van glas, vet, batterijen, emballage en scheiden we zelf ons papier, plastic, rest- en vleesafval. Zo dragen we bij aan een beter milieu’’.
 
Daarnaast biedt Coop veel streekgebonden producten van lokale ondernemers aan. Vrijdag en zaterdag geven we iedereen de kans om hier meer te zien zoals Marianne Panty’s, Koppejan Noten, Koek & Wijn, Bakkerij Van der Veer, Eiroem, Valksche Bijenhof, Hanze Kaas, Bakzolder, Vd Vis Eieren, De Tok distilleerderij, Gijsen Bloemen, Veluws Friet met nieuwe oogst aardappelen, Hillco met Smikkelkip & Verscentrum met zelfgemaakte soep.
 
Een professioneel kok gaat maaltijden bereiden van producten die bijna aan de houdbaarheidsdatum zijn. ,,Ze maakt er ter plekke kant en klare maaltijden en soepen van’’, vertelt Van ‘t Goor. ,,Klanten kunnen via WhatsApp een maaltijd bestellen, die ze de volgende dag bij ons in de winkel kunnen ophalen. Een maaltijd kost 6 euro, soep kost 4 euro. Het thema is: ‘Wat de pot schaft’. Als dit werkt verspillen we minder voedsel en we bieden onze klanten een makkelijke en smakelijke maaltijd aan.’’
 
Voedselbank Barneveld is zaterdag ook aanwezig om hun verhaal te vertellen, en ze nodigen iedereen uit om een product te doneren die zij kunnen gebruiken in een voedselpakket.
 
In de huidige coranatijd houdt hij zich aan de overheidsmaatregelen. ,,We zullen alles corona-proof op stellen en gaan onze klanten hier ook op attenderen’’, aldus Van ‘t Goor. ,,Als zelfstandig winkelier zetten we aanstaande vrijdag en zaterdag samen met ons team onze lokale leveranciers in het zonnetje en kan iedereen meedoen aan een mooi wereldrecord.’’

 
[gview file=”http://hulpaanelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/09/COOP-KP2.pdf”]

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close