Over Hulp aan Elkaar

Stichting Hulp aan Elkaar is in 2009 opgericht door een aantal vrijwilligers die inzagen dat er ook in de gemeente Barneveld een voedselbank nodig is. Het sociale vangnet in Nederland is over het algemeen goed geregeld maar desondanks vallen er helaas ook mensen buiten de boot. Destijds begon de hulp aan ongeveer 16 mensen en inmiddels helpen wij wekelijks ongeveer 500 personen en iets meer dan 120 gezinnen.

Wekelijks melden nieuwe cliĆ«nten zich aan om ingeschreven te worden. Bestaande cliĆ«nten worden periodiek getoetst om te zien of ze nog aan de landelijke norm van Voedselbank Nederland voldoen om ingeschreven te blijven staan. Op deze manier streven wij het na dat alleen personen die onze hulp echt nodig hebben deze ook ontvangen.

Elke week zetten ongeveer 40 vrijwilligers zich in voor alle noodzakelijke werkzaamheden. Door samen te werken met o.a. de lokale samenleving en de overige hulporganisaties binnen de gemeente proberen wij onze hulp zo goed mogelijk te verlenen. Deze hulp bestaat uit voedsel, kleding en en luisterend oor. Daar waar mogelijk verwijzen we mensen door.

Door onze tijdelijke ondersteuning ontlasten wij mensen zodat ze ondertussen de tijd en gelegenheid hebben zelf orde op zaken te stellen en een verbetering te realiseren in hun persoonlijke situatie. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen weer zelfredzaam wordt.

Voedselhulp

Kledinghulp

Luisterend oor