Update februari 2022

Kinderen Ruitenbeekschool denken na over armoede in Barneveld

Ook in groep 3 van de School met de Bijbel ‘Ruitenbeek’ is met elkaar gesproken over armoede. Afgelopen vrijdag werd een uitgebreid voedselpakket overhandigd voor een gezin in Barneveld.

Op initiatief van Lisa Kleijer, student op de Christelijke Hogeschool in Ede is de achterliggende periode een project georganiseerd in groep 3 van de School met de Bijbel ‘Ruitenbeek’. Met de groep is de juf in opleiding een voedselactie begonnen, wat betekent dat de leerlingen actief betrokken zijn bij wat er in de maatschappij momenteel gebeurt. Er is nagedacht over armoede in Nederland en de leerlingen hebben daarna in de afgelopen weken eten en drinken verzameld. In verband met privacy is het natuurlijk niet mogelijk om een gezinslid zelf het pakket op te laten halen. Gezinnen die hiermee te maken hebben zitten natuurlijk ook niet te wachten op dit soort aandacht.

Dus bedacht de juf om contact te zoeken met de groep die momenteel actief is in Barneveld met gesprekken over armoede via www.armoede-barneveld.nl. Met de vraag: “Misschien weet u wel een gezin waar men met zo’n pakket heel blij zou zijn?” werd contact gezocht. En afgelopen vrijdag was het dan zover. Het moment waar de kinderen naar hadden uitgekeken, was aangebroken.

De school heeft tijdelijk in Barneveld onderdak doordat er een compleet nieuw gebouw wordt gerealiseerd op de oude locatie. En dus was Willem Massier van harte welkom om iets meer te vertellen over hoe het kan, dat zelfs in ons rijke land en dorp kinderen soms geen ontbijt van hun ouders kunnen krijgen, omdat er geen geld voor is. De kinderen hadden flink wat vragen. Bijvoorbeeld hoe het kan, dat iemand wel in een groot huis woont en er toch armoede is.

Het bezoek werd afgesloten met een groepsfoto, waarna drie dozen vol met etenswaren vanuit de klas in de auto werden geplaatst om vervolgens afgeleverd te worden bij de plaatselijke voedselbank. Daar was een gezin geselecteerd om blij gemaakt te worden met wat de kinderen van groep 3 van de Ruitenbeekschool hadden verzameld.

Ekiep’9

De mannen van Ekiep’9 hebben ons ooit geholpen bij de inrichting van het huidige gebouw en hebben ons door sponsoracties eerder gesteund met 2x een bedrag van een symbolische roeispaan.

Nu Ekiep’9 opgeheven is krijgen we een 3e roeispaan met een mooi bedrag. Dank jullie wel!

Koffie van Lionsclub Barneveld

Wat is het fijn om een lekkere kop koffie te kunnen drinken: Lionsclub Barneveld heeft daaraan bijgedragen.

Hulp aan Elkaar kon niet meedelen in de DE-puntenactie voor de voedselbanken, dat hebben de Lions voor ons opgelost: zij schonken ons 135 pakken koffie. Geweldig, dank jullie wel!

Inzameling PKN Voorthuizen

De Gereformeerde Kerk (PKN) uit Voorthuizen heeft ons vanochtend blij gemaakt met een lokale cadeaubon van € 30,00; in ieder pakket dat vandaag opgehaald wordt komt een bon. Wat een fijne verrassing, dank u wel!

Pakken luiers

Eén van onze vrijwilligers heeft pakken luiers gedoneerd voor de jongste cliënten. Dank je wel!

Anonieme gift

In de afgelopen periode ontvingen wij van een particulier die anoniem wil blijven een mooie financiële gift, meer dan op deze foto staat. Hartelijk dank, we zullen het goed besteden!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close