Update april 2022

Koppejannoten

Iedere week mogen wij bij Koppejannoten langs om producten op te halen voor onze voedselbank. Dank jullie wel!

Oekraïense kapsters starten kapsalon in Barneveld

Samen zijn we sterk – wat een mooi iniatief, ook voor onze cliënten:

Drie Oekraïense kapsters zijn een kapsalon begonnen in het voormalige Intertoyspand in de Langstraat in Barneveld. Niet alleen Oekraïense vluchtelingen zijn er welkom voor een gratis knipbeurt, maar ook klanten van de Barneveldse voedselbank.

,,We krijgen in de kledingwinkel veel hulp van de Oekraïeners zelf. Een van hen, Olena, is kapster en zij gaf vorige week aan weer heel graag mensen te willen knippen’’, licht Renzo Kok namens de hulporganisatie het nieuwe initiatief toe.

,,Elise Besselsen, mede-organisator van de winkel, en ik gooiden gelijk wat lijntjes uit en benaderden eigenaar Wilma van Delen van Salon Uniek in Barneveld. Zij stelde meteen een kappersstoel, een kapperskruk, een föhn, een tondeuse, handspiegels, scharen, kammen, borstels en andere kapperstoebehoren ter beschikking.’’

Nog voordat de salon van start ging, bleek deze al aan te slaan. ,,Twee Oekraïense dames, Tanya en Julia, zagen vorige week donderdag dat we bezig waren met het inrichten van de salon. Zij werden daar enorm blij van. Ze zijn ook kapsters en vroegen daarom of ze ook mochten knippen.’’ Natuurlijk mocht dat en op verzoek van Kok en Besselsen stelde Salon Uniek een tweede kappersstoel beschikbaar.

KLEINE MOEITE ,,Wij hebben ook een aantal Oekraïners in onze salon gratis geknipt’’, licht Van Delen de bijdrage van Salon Uniek toe, ,,Maar omdat de drie kapsters het leuk vinden zelf te knippen, helpen we hen daar graag bij, dat is voor ons maar een kleine moeite. En het is voor de Oekraïense vluchtelingen ook veel leuker om door hen te worden geknipt, dan kunnen ze in hun eigen taal fijn bijkletsen.’’

Tanya en Julia werken in principe van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur in de kapsalon. Olena is vanwege persoonlijke omstandigheden niet altijd beschikbaar en is daarom oproepkracht. De kappersbehandeling is overigens noodgedwongen wat beperkt, vertelt Kok.

,,We hebben geen water en afvoer, dus er kunnen geen haren gewassen worden en een kleurbehandeling is ook niet mogelijk. Misschien komt dat allemaal nog, maar het is nu dus alleen knippen.

’’VOEDSELBANK Ondertussen heeft Kok het nóg wat breder getrokken. ,,Ik heb donderdag contact gehad met de voedselbank van de stichting Hulp aan Elkaar in Barneveld en afgesproken dat ook hun cliënten hier gratis terecht kunnen. Het is dus een win-winsituatie: de drie kapsters willen zoveel mogelijk mensen knippen en de cliënten van de voedselbank zijn zo ook geholpen.

’’Op de openingsdag van de kapsalon kwam ook een cameraploeg van het SBS6-programma Hart van Nederland langs voor opnames. ,,Die zouden eerst dinsdag- en toen vrijdagavond worden uitgezonden’’, vertelt Kok. ,,Maar er was steeds belangrijker nieuws, dus werd de uitzending tot twee keer toe afgeblazen. Nu wordt het waarschijnlijk volgende week een keer uitgezonden.’’

Prachtig iniatief: Dank jullie wel!

Kippenren en kuikenloop

Op zaterdag 9 april werd in Barneveld weer de Kippenren en Kuikenloop gehouden. Voor de deelnemers was drinken en een banaan geregeld. Toch bleven er bananen en pakjes drinken over na het evenement: die heeft men bij de voedselbank gebracht.

Dank jullie wel: gezond fruit en een dorstlesser voor onze cliënten.

Inzameling kerken Barneveld

Aan alle mensen die afgelopen zaterdag producten bij de inzamelpunten van de kerken hebben gebracht: dank u wel!

Aardappelen, wc-papier, veel kruidenmixen voor nasi, bami en pasta’s, boter in kuipjes, flesjes en pakjes en meer houdbare artikelen: het komt allemaal in de pakketten van de komende weken!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close