03 apr Update april 2021

Holland & Barrett

Woensdag werden we blij gemaakt met allerlei gezonde producten van Holland & Barrett. Dank jullie wel!

Fruitpakketjes

Zomaar, net voor de Pasen, ontvingen we deze heerlijke fruitpakketjes om uit te delen. Dank u wel voor dit gezonde gebaar!

Inzameling kerken

Zaterdag hebben de kerken weer voor ons ingezameld: elke keer zijn we erg blij met wat u ons allemaal schenkt. Hartelijk dank!

Donatie voor de kleine cliënten

Een bedrijf uit de regio heeft ons ( en onze kleine cliënten ) weer blij gemaakt met luiers, en andere verzorgingsproducten. Dank jullie wel, we zijn er erg blij mee.

BLEIE actie

In het kader van de plaatselijke BLEIE actie rond Pasen heeft mevrouw Rina Bos voor onze kinderen knikkerbanen en knikkers verzameld. Dat is een prachtig gebaar, maar er horen wel knikkerzakjes bij vond ze. De creatieve groep van de Toon Hermans-salon is benaderd, en men heeft maar liefst 61 zakjes gemaakt. Het is een kleurig geheel, en met dit mooie weer kunnen de kinderen lekker buiten gaan knikkeren.

Dank u, mevr. Bos, maar ook alle creatieve mensen die u geholpen hebben met deze actie.

Stichting Kumanya Kampanyasi

In deze Ramadanperiode ontvingen wij van de Stichting Kumanya Kampanyasi een aantal halal-voedselpakketten, om uit te delen.
Hartelijk dank!

Lees meer

14 mrt Update maart 2021

Inzameling Barneveldse kerken

Ook deze maand heeft de inzameling via de Barneveldse kerken ons weer veel opgeleverd: hartelijk dank aan iedereen die zich voor onze cliënten inzet en ook zo royaal geeft.

Verse kippendijfilet

We mogen onze cliënten verrassen met verse kippendijfilet. Gesponsord door een particulier, die wij hierbij hartelijk bedanken!

Echtbaar brengt houdbare producten

Vanochtend heeft een echtpaar ons verrast met deze houdbare producten. Wat een mooi gebaar! Dank u wel. We zijn er erg blij mee.

Lees meer

10 feb Update februari 2021

Inzameling kerken

Vandaag konden we een groot aantal kratten van de inzameling door de kerken sorteren. En: we kregen veel aardappels. Die smaken vast extra lekker met deze kou. Excuses voor de bewogen foto, maar u kunt zien hoeveel we ontvangen hebben. Dank u wel!

Actie op Facebook

Gisteren werden we verrast met een actie die door de mevrouw links op de foto via Facebook is opgezet. Ze kwam 35 PLUS-pakketten brengen. Wat een prachtig iniatief! Dank u wel aan deze mevrouw, en dank u wel alle mensen die haar actie gesteund hebben. We zijn er erg blij mee.

Actie Action

Ook de Action draagt Hulp aan Elkaar een warm hart toe: vanmiddag kwam er een mevrouw met een auto vol: Het zijn flesjes met drinken etc. Dank jullie wel, we gaan er veel cliënten blij mee maken de komende tijd.

Gift

Soms worden we bij Hulp aan Elkaar zomaar verrast: donderdag 25 februari kregen we van een particulier een gift van €500,00!
Wat gaan we daarmee doen? Vers fruit kopen voor onze cliënten, lekkere gezonde vitaminen. Heel hartelijk dank voor uw royale gift!

Lees meer

10 jan Update januari 2021

Maandelijkse inzending kerken

Het nieuwe jaar is gestart, met de eerste maandelijkse inzameling van de kerken! Dank u wel.

Sportschool Curves Barneveld

De sportieve dames van Curves hebben voor Hulp aan Elkaar ook een inzameling gehouden, dank jullie wel!

Donateurs die we willen bedanken:

  • Norschoten, ouderen- en verzorgingstehuis: we kregen kant- en klaarmaaltijden.
  • Hazeleger Kaas: heerlijke kiprollades.
  • Een particuliere gever die 300 kazen schonk.
  • Stichting Present gaf cadeaus voor de kinderen net voor Kerst, en Stichting Prezent doneerde kerstproducten.
  • Particulieren die ons contante donaties deden.
  • Kerstpakketten van particulieren en bedrijven.
  • Voor elk gezin een cadeaukaart van de plaatselijke ondernemers.

Rest ons nog één ding: DANK U WEL! Het is om stil van te worden!

Schaffelaartheater

Het Schaffelaartheater is gesloten, maar zij dachten aan ons en schonken ons heel veel flesjes met frisdrank, appelsap, sinaasappelsap. Daar zijn veel mensen blij mee, dank jullie wel!

Coop Kootwijkerbroek

De Coop uit Kootwijkerbroek heeft 10 % van de opbrengst van de kerstpakketten gedoneerd aan de voedselbank “Hulp aan Elkaar” uit Barneveld. Dit wordt omgezet in producten. Zo mochten we de afgelopen weken verse bloemkool, mandarijnen en wokgroenten ontvangen en weggeven! Het is erg fijn om verse groente en fruit weg te kunnen geven. Dank jullie wel Coop Kootwijkerbroek!

Lees meer

09 dec Update december 2020

Sinterklaas bij Hulp aan Elkaar!

Het is toch geweldig? Sinterklaas kwam ook langs bij Hulp aan Elkaar! Voor de kinderen van onze cliënten. Dank u Sinterklaas, en de hulppieten voor deze verrassingen!

Kerstkransjes

Kerstkransjes, kerstchocolaatjes, koffie, fruitcocktail, appelmoes, chips en zo kunnen we nog een aantal artikelen opnoemen: wat heeft u weer royaal aan Hulp aan Elkaar geschonken tijdens de maandelijkse inzameling bij de kerken. Namens onze cliënten: hartelijk dank, u maakt onze kerst feestelijker!

Personeelsvereniging Van Reenen Transport

Vandaag (donderdag) werden we verrast door een actie van de personeelsvereniging van van Reenen Transport: heerlijke kerststollen, geleverd door de PLUS. Dank jullie wel!

Studio Light

Afgelopen donderdag ontvingen de kinderen van onze cliënten nog een tas met verrassingen. Daarin zaten ook deze knutselpakketten van Studio Light. Met lampjes: wat zal dat feestelijk staan!

Stichting Kinderhulp Tjernobyl Barneveld

Stichting Kinderhulp Tjernobyl Barneveld wil haar aandacht uitbreiden door hulp te bieden aan kinderen in Barneveld die ongewild in moeilijke omstandigheden leven. Daarom schenken ze 185 cadeaubonnen van €10 aan Voedselbank Hulp aan Elkaar. Voor elk kind een bon om bij Intertoys te besteden. Deze cadeaubonnen worden op 24 december uitgereikt aan alle kinderen en jongeren tot en met 17 jaar die gebruik maken van de voedselbank.

Vink BV

Heerlijke stollen van Vink BV uit Barneveld. Ze zijn vandaag uitgedeeld om lekker met de kerst op te eten. Dank jullie wel voor deze traktatie!

Intratuin Barneveld

Wat een fleurige verrassing! Intratuin Barneveld bracht voor onze cliënten veel planten. De keuze was groot. Fantastisch! Dank jullie wel, namens hen.

Oliebollen

Op Oudjaarsdag kregen we oliebollen om uit te delen van een anonieme gever. Heerlijk!

Rollades

We hebben u de afgelopen tijd al laten weten hoe royaal u bent geweest, maar dat was nog niet alles: dit zijn de giften van de laatste week van 2020.
Kipproducten in allerlei soorten van Kip & Zo, en een heerlijke kalfsrollade van Ecofields, gesponsord door Onderweegs en de Groot.

Lees meer

08 nov Update november 2020

Woensdag 4 november was het Dankdag. Dat was voor de scholen die bij de Drieslag horen: Willem van Oranjeschool, IKC Juliana, Beatrixschool, Alexanderschool, Amaliaschool en de Arianeschool aanleiding om met een mooie inzamelingsactie voor Hulp aan Elkaar voedsel in te zamelen. Dat is gelukt! Lieve kinderen, ouders en leerkrachten wat zijn jullie royaal geweest: meer dan 70 kratten vol! De inhoud gaan we de komende weken aan onze cliënten uitdelen.

Namens Hulp aan Elkaar: hartelijk dank!

Maandelijkse inzameling door kerken

De maandelijkse inzameling door een aantal kerken voor Hulp aan Elkaar heeft ook veel opgeleverd! Heel hartelijk dank voor al uw giften, we maken er veel mensen blij mee.

Lees meer

01 okt Update oktober 2020

Namens de cliënten: hartelijk dank, gulle gevers van de kerken!

Actie Jumbo

Vandaag is er een actie voor 2 goede doelen bij de Jumbo aan de Amersfoortsestraat. Georganiseerd door Ineke en de manager van de Jumbo. Hierbij een paar foto’s van de initiatiefnemers.

Appelactie LTO Noord

Dinsdag ontvingen we gratis appels van boeren tijdens de landelijke actie van LTO Noord, LLTB en ZLTO, om op een mooie manier een verbinding te maken tussen de agrarische sector en de consumenten. In totaal werden ruim 40.000 appels uitgedeeld aan verzorgingshuizen, ziekenhuizen, scholen en voedselbanken. Daar was Hulp aan Elkaar er 1 van. We zijn blij dat onze cliënten deze week lekkere appels meekrijgen in hun pakket. Dank jullie wel voor deze mooie actie!

Lees meer

24 sep September 2020 – Lokale markt Coop bij van ‘t Goor

Denkt u nog aan deze mooie actie vrijdag en zaterdag?
 
Zaterdag zijn onze vrijwilligers aanwezig!

KOOTWIJKERBROEK] ,,Kom vrijdag en zaterdag naar onze winkel. We willen u laten zien wat een zelfstandige winkelier zoals onze Coop supermarkt aan meerwaarde te bieden heeft aan Kootwijkerbroek en omgeving’’, zegt Arjan van ‘t Goor, zelfstandig ondernemer van de Coop supermarkt in Kootwijkerbroek.
 
Op die dagen is er een markt bij winkel op de stoep, opgebouwd door de lokale leveranciers waar wij mee samenwerken. ,,Iedereen wordt  vrijdag en zaterdag uitgenodigd om ons lokaal assortiment te ontdekken en in gesprek te gaan met al deze mooie bedrijven” Ook ligt er een groot boek, waarin klanten mogen opschrijven wat zij als meerwaarde van de winkel ervaren. Dit boek maakt een reis langs zelfstandige winkeliers in Nederland, waardoor het uiteindelijk de langste kartonnen slinger ter wereld moet worden. Zo is het in ieder geval alvast aangemeld voor een record in het officiële World Guinness Book of Records. Deze slinger wordt eind November aangeboden aan de politiek in Den Haag om meer aandacht te vragen voor de meerwaarde van de zelfstandige winkeliers. Op zaterdagochtend zal de Barneveldse wethouder Didi Dorrestijn om 9.30 uur dit boek komen onderschrijven en gaat zij in gesprek met de lokale ondernemers. ,,Iedereen die in dit boek wat opschrijft draagt dus bij aan een nieuw wereld record”
 
Bezoekers kunnen ook op een kaartje invullen aan wie ze een lokaal voedselpakket ter waarde van 50 euro gunnen. De daaropvolgende maandag en dinsdag zullen 20 pakketten vol met lokaal assortiment door ons op adres worden bezorgd.
 
Van ‘t Goor vertelt over de meerwaarde in het dorp als zelfstandig winkelier naast het winkelwerk: ,,We leveren leuke en goede bijdragen aan ons dorp Kootwijkerbroek. Zo helpen we ouderen en zorginstellingen met het bezorgen van de boodschappen. Er werken cliënten van zorgboerderij Groot Middendorp in onze winkel. Zij helpen bijvoorbeeld met inpakken, spiegelen en schrobben. We sponsoren scholen, kerken en individuele hulpbehoevende projecten door het leveren van levensmiddelen, factuurkortingen of directe betalingen.
 
Zodra er teveel voorraad is van goede levensmiddelen schakelen we de Voedselbank in Barneveld in. Als ondernemers dit jaar bij ons kerstpakketten bestellen schenken wij een groot deel van de opbrengst aan de voedselbank in de vorm van vers fruit en groente. Verder bieden we als erkend leerbedrijf stageplaatsen aan studenten en houden we een team van ruim 90 klantvriendelijke en ervaren medewerkers aan het werk. Ook zijn we als supermarkt het inleverpunt van glas, vet, batterijen, emballage en scheiden we zelf ons papier, plastic, rest- en vleesafval. Zo dragen we bij aan een beter milieu’’.
 
Daarnaast biedt Coop veel streekgebonden producten van lokale ondernemers aan. Vrijdag en zaterdag geven we iedereen de kans om hier meer te zien zoals Marianne Panty’s, Koppejan Noten, Koek & Wijn, Bakkerij Van der Veer, Eiroem, Valksche Bijenhof, Hanze Kaas, Bakzolder, Vd Vis Eieren, De Tok distilleerderij, Gijsen Bloemen, Veluws Friet met nieuwe oogst aardappelen, Hillco met Smikkelkip & Verscentrum met zelfgemaakte soep.
 
Een professioneel kok gaat maaltijden bereiden van producten die bijna aan de houdbaarheidsdatum zijn. ,,Ze maakt er ter plekke kant en klare maaltijden en soepen van’’, vertelt Van ‘t Goor. ,,Klanten kunnen via WhatsApp een maaltijd bestellen, die ze de volgende dag bij ons in de winkel kunnen ophalen. Een maaltijd kost 6 euro, soep kost 4 euro. Het thema is: ‘Wat de pot schaft’. Als dit werkt verspillen we minder voedsel en we bieden onze klanten een makkelijke en smakelijke maaltijd aan.’’
 
Voedselbank Barneveld is zaterdag ook aanwezig om hun verhaal te vertellen, en ze nodigen iedereen uit om een product te doneren die zij kunnen gebruiken in een voedselpakket.
 
In de huidige coranatijd houdt hij zich aan de overheidsmaatregelen. ,,We zullen alles corona-proof op stellen en gaan onze klanten hier ook op attenderen’’, aldus Van ‘t Goor. ,,Als zelfstandig winkelier zetten we aanstaande vrijdag en zaterdag samen met ons team onze lokale leveranciers in het zonnetje en kan iedereen meedoen aan een mooi wereldrecord.’’

 

Downloaden (PDF, Onbekend)

Lees meer

06 sep Update september 2020

Na het tellen van de statiegeld actie blijkt dat jullie, onze geliefde klanten, maar liefst €750 verzameld hebben voor de Voedselbank! Dat is een fantastisch bedrag! De Voedselbank en de Albert Heijn willen graag iedereen bedanken die bijgedragen heeft.

Op de foto neemt Hulp aan Elkaar de cheque in ontvangst.

Doorbrekers schenken 10.000 euro aan Hulp Aan Elkaar in corona-tijd

Veel gezinnen zijn in de afgelopen maanden flink geraakt door de corona-crisis, waardoor meer mensen een beroep hebben moeten doen op de voedselbank. Daarom heeft DoorBrekers besloten om 25% van hun jaarlijkse zomergift apart te zetten voor de voedselbank, wat resulteerde in een totaalbedrag van €36.000 euro. “We zijn ontzettend dankbaar voor alle mensen in DoorBrekers die zo gul gegeven hebben. Als kerk kunnen we daarmee organisaties ondersteunen die al een groot verschil maken in de levens van mensen. Juist in deze tijd is de voedselbank zo’n organisatie”, aldus Peter Paauwe, senior pastor en oprichter van DoorBrekers.

De cheques zijn donderdag 24 september overhandigd aan de voedselbanken in de zes plaatsen waar DoorBrekers een locatie heeft gevestigd, waaronder Barneveld. Hulp aan Elkaar kreeg €10.000 uit het totale bedrag. ​De voedselbanken reageerden enthousiast en hadden dit niet verwacht. “Hier word je stil van. Dit kunnen we ontzettend goed gebruiken, juist in deze tijd waarin we als voedselbank een terugloop zien in het aanbod van producten van supermarkten en restaurants”, aldus één van de medewerkers van de voedselbank.

Actie in Kootwijkerbroek

De actie van vrijdag en zaterdag in Kootwijkerbroek is goed bezocht. Dank u wel!

Albert Heijn Barneveld

Op 28 en 29 augustus hebben een paar van onze vrijwilligers een inzameling gehouden bij Albert Heijn. Dat was een groot succes!
Bedankt voor uw bijdrage aan deze actie!

Inzameling kerken

In het afgelopen weekend hebben diverse kerken spullen voor onze cliënten bij elkaar gebracht. Fantastisch, zo vol als onze kratten waren!

Lees meer

05 aug Update augustus 2020

Beste mensen, wat hebt u weer met ons meegedacht, en wat hebt u royaal artikelen geschonken! Dit is de opbrengst van de inzameling van deze maand. Namens onze cliënten: heel hartelijk dank!

Lees meer